Tarihçe

Göl İlkokulu´nun yapılış yılı 1933 yılıdır. Yeri köy halkı tarafından verilmiş, bina köy halkı tarafından yapılmıştır. İkinci ilkokul binasının arsası köy halkı tarafından bağış yapılmış olup bina devlet-vatandaş işbirliği ile yapılmıştır. Bugünkü bina 1979-81 yıllarında yapılmış olup arsası yine köy halkı tarafından bağışlanmış, okul devlet tarafından yaptırılmıştır. 1970 yılından o güne kadar bağımsız olarak hizmet veren ortaokul ile birleştirilerek "Gölköy İlköğretim Okulu" adı altında 1983 yılından bu zamana kadar hizmet vermektedir. 23/11/2005 tarihinde okulun adı "Göl İlköğretim Okulu" olarak, 2012 yılında ise "Göl İlkokulu" olarak değiştirilmiştir. Şuan üç kurumun (Göl İlkokulu/Ortaokulu/İmam-Hatip Ortaokulu) bir arada bulunduğu okulun müdürlüğü Göl İmam-Hatip Ortaokulu'ndadır. Üç okulda aynı binada hizmet vermektedir.